Repertoire

Wij werken er samen met onze dirigent hard aan om onze unieke koorklank te presenteren. In juryrapporten wordt dit omschreven als:
” fraaie koorklank, goed in balans”        en
mooi, transparant en van een hartverwarmende muzikaliteit
Hieruit blijkt dat Pro Musica een authenticiteit  bezit die we graag tot uiting willen brengen in de keuze van ons repertoire.
Gevarieerd, maar altijd passend bij het karakter van Pro Musica

Muziek uit het klassieke genre,  (onder andere van Grieg  en Fauré)

Kerkmuziek in Latijn (zoals “Kyrie” , “Pater Noster”  en “Agnus Dei” )

Engelse religieuze muziek,  (bijv. John Rutter  )


De muziek wordt  2- of 3-stemmig gezongen, zowel a-capella als met pianobegeleiding.
Tijdens optredens is pianiste Liesbeth Wildeveld onze vaste begeleidster.

Ieder jaar verzorgen wij een sfeervol kerstconcert, vaak met medewerking van een ander koor of met speciale muzikanten.

Speciale muzikale projecten hebben ook onze belangstelling.
Zo hebben wij ter gelegenheid van de 250e geboortedag van Mozart in 2006  meegewerkt aan een Mozart-concert. Hierbij hebben wij zowel met ons eigen koor, als gezamenlijk met het toenmalig Christelijk Mannenkoor Leens een aantal prachtige muziekstukken van Mozart ten gehore gebracht.

Eind 2010 hebben wij met  het Mannenkoor Laudate Dominum uit Zuidhorn , tijdens het door hen georganiseerde concert,  de prachtige Messe Solenelle van Gounod uitgevoerd.

Eind maart 2012 was de indrukwekkende uitvoering van The Crucifixion van John Stainer,  samen met Mannenensemble Ad Libitum (voorheen Chr.Mannenkoor Leens)  en een aantal projectzangers.

Heel speciaal was het jubileumconcert op 26 okt. 2014, wij hebben met een aantal mannelijke projectzangers het bijzonder mooie Requiem van Fauré uitgevoerd.

In 2016 hebben wij meegewerkt aan het Ede Staal Festival en een viertal composities van deze Leenster singer/songwriter ten gehore gebracht

Wij hebben eind 2017 de soundtrack ingezongen voor de film Waatersvloed 1717 van Sarah Stiles, te zien in de bibliotheek van Leens t/m mei2018

Het was een voorrecht om de film 'Waatersvloed 1717' te mogen maken! Hier is de trailer. Ervaar in beeld en geluid hoe de stormvloed op Kerstavond 1717 heeft kunnen gebeuren… Vanaf zaterdag te zien, t/m mei 2018. John Schreurs Chr Vrouwenkoor Pro Musica Carola Koksma Provincie Groningen Mooigrunnen.nl Bmwe Bibliotheken Waterschap Noorderzijlvest

Geplaatst door Sarah Stiles op Dinsdag 19 december 2017

Op 27 mei 2018 hebben wij ,samen met ruim 40 projectzangers, de Deutsche Messe van Schubert ten gehore gebracht in een bomvolle Petruskerk.

Verder staan momenteel o.a. de volgende stukken op ons repertoire:
Panis Angelicus (Schrijver) audio opname

Deo Dicamus Gratias (Victor Johnson)

God be in my head (Crys Ambrust)

Magnificat (P. Benoit)

I lift my eyes – (B. Chilcott)

Misericordiaa (J. Reese Norris)

Hebe deine Augen auf (Felix Mendelssohn)